Безплатна доставка на всички продукти в рамките на страната!

Онлайн магазин за конопени продукти Cannabico

CBD

Канабидиол (CBD) е съединение, което взаимодейства с едноканабиноидната система на тялото – това са серия от рецептори, които спомагат за регулиране на болката, настроението, имунната система, паметта, реакцията на стрес и други важни функции.

Абсорбцията на канабидиол е строго индивидуална за всеки човек. Ако сте нов потребител, нашият съвет е да започнете от по-ниската концентрация. Не забравяйте, че това не е медицинско или лекарствено средство. Постепенно покачвайте концентрацията, докато намерите тази, която действа благоприятно на вас. Подробна информация четете в нашата статия "Как да изберем правилна дозировка CBD".

Постарахме се да съберем цялата нужна информация в една-единствена статия. Следвай 8-те ни стъпки тук и няма как да сгрешиш.

Канабиноидите се свързват с ендоканабионидната система от рецептори в човешкото тяло. Тези рецептори се срещат почти във всяка клетъчна и тъканна форма в организма. Важно е да отбележим, че изследванията върху човек са в ранен етап и задълбочени анализи ще видим скоро.

Въпрос с много отговори, защото конопеното масло въздейства благоприятно на редица състояния. Намалява риска от диабет, рак, болести на костите, артрит и други. Облекчава хронични състояния при редица тежки заболявания като множествена склероза, епилепсия, болест на Алцхаймер, шизофрения и други. Подобрява значително последиците от химио- и лъчетерапии. Има противовъзпалително действие и подпомага регенерирането на кожата, поддържането на бистър ум, засилва апетита, подобрява съня. Следете нашият блог и страницата ни във Facebook за подробни статии, изследвания на учени и новости в индустрията.

Да. Легален за употреба при концентрация на психотропното вещество THC под < 0,2%. Канабидиолните и конопени продукти се смятат за продукти с хранителна цел. Стига наличието на тетрахидроканабинол да е под 0,2%, продуктите могат да бъдат използвани.

Краткият отговор е не. По-дългият - канабидиола (CBD) не бива да бъде бъркан с тетрахидроканабинола (THC). И двете съединения са канабиноидни, които се срещат в растението канабис. Споделят почти идентична химична структура, но имат и своите различия. CBD не е психоактивен, психотропен или психотоксичен. THC дава наркотичният ефект и е обект на преследване от закона.

Всички хранителни продукти, които съдържат в себе си канабиноиди (какъвто е и канабидиола CBD), биват регулирани от Европейското законодателство, в частност Регламента за новите храни, който бива спазван и от България. Накратко този регламент гласи, че храна или хранителна добавка, която не е на пазара преди датата 15 май 1997г., попада в списъка с т.нар. "нови храни". Българските власти, в лицето на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), забраняват продажбата на хранителни добавки с наличие на канабидиол. За сметка на това, канабидиола, както и използването на други непсихотропни канабиноиди, биват разрешени като добавки в козметични продукти, прието с разрешение на Европейската комисия от края на 2019г. Това дава възможност на търговците да продължават да продават продуктите легално на територията на ЕС и България.

Канабидиолът бива извлечен от канабисови растения, като се набавя по няколко основни начина. Най-качественият е т.нар. „суперкритична въгледорно-диоксидна екстракция“ (Supercritical Co2 extraction), което елиминира евентуално наличие на тежки метали и токсини. Всичките ни конопени масла са извлечени точно по този начин.

Cannabico гарантира, че всичките наши продукти са с никакво наличие, или само следи от тетрахидроканабинол, който е в разрешената от закона норма под < 0,2%. Нашите продукти няма да доведат до наркотично, упойващо или каквото и да е друго психоактивно въздействие върху вашите способности като шофьори или други професионални отговорности. Важно е да отбележим обаче, че при определени обстоятелства е вероятно да подлежите на проверка за употреба на наркотични вещества от силите на реда. За съжаление, наркотестовете, с които МВР разполага, са от типа DrugTest 3000 и 5000. Сигурно сами се досещате, че тези дрегери не правят разлика между канабидиол (CBD) и тетрахидроканабинол (THC). Подробен тест на неправителствената организация 420Liberty показва, че при употреба на канабидиолни (CBD) масла е възможно дрегерът да отчете наличие на канабис. Тестове с електронни цигари не са направени. С оглед избягване на неприятни ситуации, Cannabico препоръчва употребата на канабидиол под формата на капсули от активни шофьори. За всеки случай. Cannabico не носи отговорност, ако потенциален тест за окаже положителен, когато са използвани продукти, различни от капсули от активни шофьори.

    Политика на поверителност *
    Съгласен съм с политиката на поверителност

    ×

    Cart